mustafa'nın blogu

Hangi WordPress Eklentileri Kullanıyorum?

2009’dan beri freelance olarak internet siteleri inşa ediyorum. Özellikle sağlık ve gıda sektörüne ait firmalara özel internet siteleri tasarlayıp kurulum yapıyorum. Çoğunlukla WordPress altyapısına sahip ve Elementor ile özel tasarlanmış internet siteleri kurarak hazır tema kullanımını neredeyse sıfıra indirdim. WordPress kullanırken eklenti kullanımını da olabildiğince en aza indirmeyi kendime prensip edindim. Hangi wordpress eklentilerini kullanıyorum diye soracak olursanız aşağıda en çok kullandığım wordpress eklentileri listesi mevcut.

Kullandığım WordPress Eklentileri

Eklenti Adı Kullanım Alanı
Elementor Sürükle bırak WordPress tema oluşturucu
Classic Editor Eski WordPress editörü
Really Simple SSL SSL aktifleştirici
Yoast SEO SEO koçu
Polylang Çok dilli WordPress sitesi oluşturma
WP Code Lite Belli alanlara kod ekleme aracı

Elementor

Elementor; sürükle bırak mantığı ile çalışan, kod gerektirmeyen ama gereken durumlarda HTML, CSS ve javascript kullanma olanağı sağlayarak ileri seviyede WordPress tabanlı internet sitesi oluşturmanızı sağlıyor. WordPress hazır tema kullanmak yerine Elementor ile kendi tasarımlarınızı sitenize uyarlamak yararınıza olacaktır. Kullanacağınız hazır temanın ne kadar süre güncelleme alacağı ve güvenlik güncelleştirmeleri almaya devam edip etmeyeceğinin garantisi yok. Ayrıca hazır tema üzerine eklemek istediğiniz bölümler için de kodlama bilmeniz gerekiyor. Elementor ile tüm bunları yapabilirsiniz.

Ücretsiz versiyonu ilk etapta yeterli gelecek olan Elementor’u ilerleyen zamanlarda yıllık üyelik ile Elementor Pro olarak kullanabilirsiniz.

Classic Editor

WordPress’in yeni özelliği block editöre alışamadıysanız ya da eski editörün işlevselliği hoşunuza gidiyorsa Classic Editor eklentisini yükleyebilirsiniz. Eklentiyi yüklemeniz yeterli olacaktır. Eklenti otomatik olarak eski editör görünümünü size sunacak.

Really Simple SSL

WordPress siteniz için SSL sertifikanız varsa Really Simple SSL ile SSL’i aktif edebilirsiniz. Özellikle kullandığınız hosting, sizin için SSL hizmetini sağlıyorsa bu eklenti sayesinde gerekli tüm ayarlamalar otomatik olarak yapılacaktır. Hosting hizmetini Alastyr’dan alıyorum. Hostinglerinde ücretsiz Let’s Encrypt SSL hizmeti veriyor. Bu sayede hostinge eklediğiniz domainlerinize otomatik olarak ücretsiz SSL sertifikası oluşturuluyor.

Yoast SEO

WordPress içerisine ekledğiniz sayfa ve yazılarınızın SEO uyumlu olmasını ve Google gibi arama motorlarında görünmesini sağlayacak optimizasyonların yapılması için Yoast SEO kullanabilirsiniz. Yoast SEO, yazdığınız yazıların ve sayfaların belli SEO kuralları çerçevesinde kontrol edilmesini sağlıyor. Size önerilerde bulunarak düzeltilmesi gereken alanlar konusunda sizleri uyarıyor.

Polylang

İnternet sitenizi biden fazla dilde yayınlamak istiyorsanız Polylang eklentisi size birçok seçenek sunuyor. WordPress üzerinde oluşturduğunuz sayfaların seçtiğiniz diğer dillerdeki versiyonlarını oluşturuyor. Size de bunları çevirmek kalıyor.

WPCode Lite

Google Analytics, Google Search Console ya da Facebook Pixel kodlarını sitenize kolay bir şekilde eklemenizi sağlıyor. Ayrıca belli yerlere özel kod ekleyebilmenize de olanak sağlıyor. Eklemek istediğiniz reklam kodlarının nerede görünmesini istiyorsanız orada gösterebiliyor.

WordPress Eklentileri Nasıl Kurulur?

Kullanmak istediğiniz wordpress eklentileri için yazının başında bağlantılarını paylaştım. Kendi sitelerinden ya da WordPress eklenti sayfasından tam isimlerini aratarak kurulum yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

X (Twitter)
Pinterest
LinkedIn